Nieuwsarchief


14 juli Tuinwerkdag

Geplaatst op 30 juni 2019

Op onze tuinwerkdag (zondag 14 juli) kunnen we van 10:00 uur tot 13:00 uur veel hulp gebruiken. (Oud)ouders, nieuwe ouders, aankomende ouders die alvast de Widar sfeer willen opsnuiven, medewerkers en natuurlijk (oud) leerlingen zijn van harte welkom. Je hoeft geen groene vingers te hebben om een steentje bij te dragen. Met vele handen zorgen we ervoor dat het groene speelplein weer klaar is voor de zomer. Voor koffie en lekkers wordt gezorgd!

De tuinwerkgroep

Lees het hele bericht »

Onze bezetting voor schooljaar 2019-2020 is rond!

Geplaatst op 7 mei 2019

Open solliciteren

Open sollicitaties ontvangen wij graag. Je kunt je interesse in onze school kenbaar maken door een e-mail + cv te sturen naar directie@vswidar.nl.

Benieuwd of er binnen onze samenwerking met 7 andere vrijescholen in Zuid-Holland nog vacatures zijn? Klik dan op onderstaande link.

Lees het hele bericht »

Tuinwerkdag met NLDoet!

Geplaatst op 3 februari 2019

NLDoet!
Zoals hieronder is te zien, zag ons schoolplein er tot en met 2008 heel anders uit. In 2009 is gestart met het groener maken van het terrein op basis van ideeën die verzameld zijn tijdens een schoolbrede projectweek. Samen met een groeiende enthousiaste oudergroep, leerkrachten en kinderen is ons groene schoolplein daarna verder ontwikkeld en aangelegd. Op 22 juni 2011 is de tuin geopend met een groot openingsfeest.

Ook nu, 10 jaar later vraagt het groene schoolplein regelmatig onderhoud. Veel regulier werk wordt verzet door onze hovenier. Echter drie keer per jaar organiseert te tuinwerkgroep een tuinwerkdag om met ouders en kinderen extra klussen te klaren. In maart combineren we de tuinwerkdag met de landelijke actie NLDoet!. Naast dat het hard nodig is, zijn dit ook gezellige, verbindende middagen voor jong en oud. Het hebben van groene vingers niet nodig.

Ook tijdens NLDoet op 16 maart a.s. gaan we van 10:00-16:00 uur weer de tuin met een gevarieerde klussenlijst:

  • plaatsen werkblad modderkeuken voor de kleuters
  • snoeien en aanplanten van nieuwe planten en bloemen
  • reinigen waterplaats
  • schilderen van de tegels op het plein (didactische spelletjes)
  • opknappen van de krukjes en de buis op het plein
  • beitsen van het speelhuisje
  • plaatsen van een “Slackline”
    …kortom er is héél veel te doen!

Via de NLDoet website is het mogelijk je op te geven voor deze dag.

We hopen uiteraard dat ook veel ouders van Widar de handen uit de mouwen willen steken.

Widar na de aanleg van het groene schoolplein.
(sinds 2009)
Widar vóór de aanleg van het groene schoolplein
(tot 2008)

Lees het hele bericht »

Adventsmarkt op vrijdag 30 november 2018

Geplaatst op 23 november 2018

Aanstaande vrijdag is het al weer zover; de adventmarkt van 08.30-14.00 uur in de aula van vrijeschool Widar.

Het beloofd een warme gezellige markt te worden, met heerlijke zoetige en hartige lekkernijen en natuurlijk wafels! Dit jaar komen er enkele bekende- en nieuwe standhouders  met een gevarieerd assortiment: mineralen, wol, kleding, (houten) speelgoed, fair trade en er zal een mandenvlechter zijn!

Nieuw is onze veiling; bied een bedrag en aan het eind van de dag weten wie de hoogste bieder is en daarmee een donatie geeft voor de kransen in de school. Het gekozen veilingstuk kan uiteraard door de hoogste bieder worden opgehaald.

We hebben een enthousiaste moeder die met een korte workshop leert hoe een kaarsje of kerstversiering te maken, dit kan al vanaf 08.30!

Denk aan voldoende kleingeld voor het kopen van wat lekkers en wat drinken!

Alle kinderen van klas 1 t/m 6 mogen na het zingen rondlopen op de markt en iets kopen voor maximaal €2,-. De standhouders zorgen ervoor dat er artikelen voor kleine bedragen te koop zijn.

In het hart van de adventmarkt rond de kerstboom zullen de ouders die zich hebben opgegeven adventskransen maken voor school. Denk zelf aan het meenemen van een snoeischaar, wiel, groen en binddraad (ijzer). 

Ook wordt er ‘s avonds tussen 20.00-22.00 in de klas van Foeke (de klas tegen over de keuken) kransen gebonden bij voldoende aanmelding. Meld je aan via advent@vswidar.nl.

Kom luisteren naar het zingen van de kinderen, geniet van de sfeer en kom thuis met een zelfgemaakte adventskrans om samen met je kind het innerlijke licht dat het aarde-donker kan overwinnen symbool te geven.

Tot vrijdag!

Namens de adventscommissie

Cynthia Breit-Lie, Noor Cloo, Iris Voskamp, Jitske Bras, Marloes Heemskerk, Audrey Stolk

Lees het hele bericht »

Wij zoeken collega’s!

Geplaatst op 9 november 2018

Wij zoeken collega's! 2Widar is op zoek naar (tijdelijke) leerkrachten en invalkrachten met een pabo diploma. Op zoek naar een interessante baan in het vrijeschool onderwijs, leuke collega’s en fantastische kinderen? Neem contact op met schoolleider Nadia Demaret: directie@vswidar.nl

Tot snel!

Lees het hele bericht »

Tuinwerkdag 4 november 2018

Geplaatst op 12 oktober 2018

Op onze tuinwerkdag (zondag 4 november) kunnen we van 10:00 uur tot 15:00 uur veel hulp gebruiken. (Oud)ouders, nieuwe ouders, aankomende ouders die alvast de Widar sfeer willen opsnuiven, medewerkers en natuurlijk (oud) leerlingen zijn van harte welkom. Je hoeft geen groene vingers te hebben om een steentje bij te dragen. Met vele handen zorgen we ervoor dat het groene speelplein weer klaar gaat zijn voor de winter. Voor catering wordt gezorgd!

De tuinwerkgroep

 

Lees het hele bericht »

Informatieochtend nieuwe- en geïnteresseerde ouders verplaatst

Geplaatst op 9 september 2018

Onze informatieochtend voor nieuwe en geïnteresseerde ouders is verplaatst van donderdag 13 september naar maandag 17 september om 8:45 uur in de aula van Widar.

Lees het hele bericht »

Zomervakantie

Geplaatst op 15 juli 2018

Wij wensen alle kinderen en ouders een hele fijne zomervakantie. Tot maandag 27 augustus!

Lees het hele bericht »

Zaterdag 10 maart NLDoet!

Geplaatst op 17 januari 2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook Widar heeft dit jaar weer een klus opgegeven zodat ook geïnteresseerden van buitenaf, ons die dag kunnen helpen. We gaan de buitenboel op zaterdag 10 maart weer goed onderhanden nemen.

Buurtbewoners, vrienden, (on)bekenden, ouders en ook alle kinderen zijn van harte welkom. We hopen op vele groene- én niet groene vingers op 10 maart van 10:00-15:00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Tot dan!

De tuingroep

Lees het hele bericht »

Fijne kerstvakantie!

Geplaatst op 29 december 2017

Wij wensen iedereen een fijne kerstvakantie en zien alle kinderen en ouders graag weer terug op maandag 8 januari 2018.

Lees het hele bericht »

“Door het vieren van jaarfeesten worden kinderen zich bewust van het jaarverloop en stimuleren we verbondenheid met de natuur.”

Vrijeschool Widar