Nieuwsarchief


Zaterdag 10 maart NLDoet!

Geplaatst op 17 januari 2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook Widar heeft dit jaar weer een klus opgegeven zodat ook geïnteresseerden van buitenaf, ons die dag kunnen helpen. We gaan de buitenboel op zaterdag 10 maart weer goed onderhanden nemen.

Buurtbewoners, vrienden, (on)bekenden, ouders en ook alle kinderen zijn van harte welkom. We hopen op vele groene- én niet groene vingers op 10 maart van 10:00-15:00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Tot dan!

De tuingroep

Lees het hele bericht »

Fijne kerstvakantie!

Geplaatst op 29 december 2017

Wij wensen iedereen een fijne kerstvakantie en zien alle kinderen en ouders graag weer terug op maandag 8 januari 2018.

Lees het hele bericht »

Dringende vacature

Geplaatst op 30 november 2017

 

Vacature
De Leeuwenhartschool  in Oud-Beijerland heeft een vacature voor een leerkracht (LA). Klik hier voor meer informatie.

Lees het hele bericht »

Adventsmarkt vrijdag 24 november 2017

Geplaatst op 24 november 2017

Op vrijdag 24 november is weer de gezelligste markt van het jaar, de Widar Adventsmarkt!

Tussen 8.30 uur en 14.00 uur is er van alles te beleven. Er zijn diverse (nieuwe)standhouders met een breed assortiment, zoals stenen en mineralen, Widar kerstkaarten, kerstversieringen, groenstukken, speelgoed en decoratie, kleding, kinderboeken en nog veel meer. Ook zijn er diverse workshops, zoals engeltjes en kerstballen vilten. En uiteraard is er genoeg lekkers te eten en te drinken.

Oud-ouders, oud-leerlingen, toekomstige ouders, vrienden van Widar… op 24 november is iedereen van harte welkom!

Lees het hele bericht »

16-11-2017 Informatieavond ANBI stichting

Geplaatst op 3 november 2017

Het is zover! Op donderdag 16 november informeert de MR ons over de nieuwe ANBI stichting ‘vrienden van de samenwerkende scholen Zuid-Holland’. (Oud)ouders, oud-leerlingen, leerkrachten en vrienden van Widar zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Door middel van een kort animatie filmpje (gemaakt door oud leerling Mees Kommer) en heldere fiscaal-juridische uitleg weet iedereen aan het eind van de avond waarom we een ANBI stichting hebben, hoe het in zijn werk gaat en de voordelen ervan.
We starten de avond om 20:15 uur. Inloop vanaf 20:00 uur. Graag tot dan!

 

Lees het hele bericht »

Aangepaste datum informatieochtend

Geplaatst op 25 oktober 2017

Graag brengen we geïnteresseerde ouders op de hoogte van de aangepaste datum van onze informatieochtend op 7 november. Deze is verplaatst naar maandag 13 november.

Indien u verhinderd bent op 13 november, laat het ons weten via info@vswidar.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op voor een passende oplossing.

Lees het hele bericht »

Zondag 22 oktober tuinwerkdag

Geplaatst op 21 oktober 2017

Op de laatste zondag van de herfstvakantie gaan we met kinderen, ouders en leerkrachten weer de tuin in. Vanwege het klein onderhoud beperken we de tijd: van 10:00 uur tot 13:00 uur. Er zal geen lunch zijn, wel koffie met lekkers. De klussen op een rijtje:

  • snoeien
  • klimplanten door het hek vlechten
  • bankjes oliën
  • waterspeelplaats schoonmaken
  • blad verzamelen
  • schoolplein vegen

We hopen op een grote groep ouders en kinderen zodat de tuin aanstaande zondagmiddag weer helemaal klaar is voor de winter.

Tot dan!

De tuinstuurgroep

Lees het hele bericht »

Widar heeft een tijdelijke vacature

Geplaatst op 3 augustus 2017

Wij hebben op dit moment een tijdelijke vacature:

Zwangerschapsvervanging gymles

Lees via onderstaande link meer én delen graag!

Vacatures

Lees het hele bericht »

7 juni Zaaidag!

Geplaatst op 4 juni 2017

In 2016 hebben 36.000 vrije schoolkinderen een bloemenzee van 360.000m2 gezaaid. De aftrap van deze actie was in Delft op Widar.

Ook dit jaar gaan we er voor zorgen dat het in de zomer een kleurige bloemenzee is rondom Delft!  Op 7 juni wordt door alle scholen in de regio Delft wederom biologisch streek-eigen zaad gezaaid dat we ook dit jaar gekregen hebben van het initiatief Honey Highway. Klas 3 en 4 zorgen dat het zaad een goede bestemming krijgt. Mocht je thuis ook mee willen doen en (desnoods burgerlijk ongehoorzaam) willen zaaien langs de berm of op open terrein? Dat kan bijvoorbeeld via deze site.

Lees het hele bericht »

Muziekinstrumenten proberen op Widar!

Geplaatst op 22 maart 2017

Benieuwd hoe betoverend mooi een harp in het echt klinkt? Zelf een keer een hoorn proberen? Of wil je horen hoe geweldig kinderen al op contrabas of altviool kunnen spelen? Kom dan naar de eerste Delftse Muziekbeurs op woensdagmiddag 29 maart.

Tussen 13.00 en 15.00 uur is iedereen (kinderen en ouders) welkom om op vrijeschool Widar kennis te maken met liefst 22 verschillende muziekinstrumenten. Een ideale gelegenheid om eens te komen luisteren, leren, proberen, kijken en snuffelen.

Workshops
De 22 verschillende instrumenten worden bespeeld door kinderen en volwassenen, die bij elk instrument uitleg geven. Verder zijn er workshops (‘muziek op schoot voor baby’s en dreumesen’ 13.15 uur, en een workshop voor peuters om 14.00 uur) waarbij Félice van der Sande laat zien en horen hoe je de muzikale ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met muziek, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek: muziek maken is goed voor je humeur, je hersenen functioneren beter – je hersenen maken nieuwe verbindingen aan – en het werkt stressverlagend.

Proeven
De bedoeling van het evenement is om zoveel mogelijk kinderen en ouders te laten ‘proeven’ van een gevarieerd aanbod aan muziekinstrumenten. Een greep uit de instrumenten die op 29 maart te zien en te horen zijn: piano, marimba, viool, altviool, cello, contrabas, harp, gitaar, cello, klarinet, hobo, dwarsfluit, fagot,  blokfluit, trompet, trombone, hoorn, tuba, saxofoon, drums/percussie en accordeon.

Voor de kinderen is er ook een speurtocht en we zorgen voor soep en broodjes!

Lees het hele bericht »

“Leerkrachten geven op Widar het goede voorbeeld. Elke opvoeding is immers zelfopvoeding.”

Vrijeschool Widar