Nieuwsarchief


Widar heeft een tijdelijke vacatures

Geplaatst op 3 augustus 2017

Wij hebben op dit moment een tijdelijke vacatures:

Zwangerschapsvervanging gymles

Lees via onderstaande link meer én delen graag!

Vacatures

Lees het hele bericht »

7 juni Zaaidag!

Geplaatst op 4 juni 2017

In 2016 hebben 36.000 vrije schoolkinderen een bloemenzee van 360.000m2 gezaaid. De aftrap van deze actie was in Delft op Widar.

Ook dit jaar gaan we er voor zorgen dat het in de zomer een kleurige bloemenzee is rondom Delft!  Op 7 juni wordt door alle scholen in de regio Delft wederom biologisch streek-eigen zaad gezaaid dat we ook dit jaar gekregen hebben van het initiatief Honey Highway. Klas 3 en 4 zorgen dat het zaad een goede bestemming krijgt. Mocht je thuis ook mee willen doen en (desnoods burgerlijk ongehoorzaam) willen zaaien langs de berm of op open terrein? Dat kan bijvoorbeeld via deze site.

Lees het hele bericht »

Muziekinstrumenten proberen op Widar!

Geplaatst op 22 maart 2017

Benieuwd hoe betoverend mooi een harp in het echt klinkt? Zelf een keer een hoorn proberen? Of wil je horen hoe geweldig kinderen al op contrabas of altviool kunnen spelen? Kom dan naar de eerste Delftse Muziekbeurs op woensdagmiddag 29 maart.

Tussen 13.00 en 15.00 uur is iedereen (kinderen en ouders) welkom om op vrijeschool Widar kennis te maken met liefst 22 verschillende muziekinstrumenten. Een ideale gelegenheid om eens te komen luisteren, leren, proberen, kijken en snuffelen.

Workshops
De 22 verschillende instrumenten worden bespeeld door kinderen en volwassenen, die bij elk instrument uitleg geven. Verder zijn er workshops (‘muziek op schoot voor baby’s en dreumesen’ 13.15 uur, en een workshop voor peuters om 14.00 uur) waarbij Félice van der Sande laat zien en horen hoe je de muzikale ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met muziek, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek: muziek maken is goed voor je humeur, je hersenen functioneren beter – je hersenen maken nieuwe verbindingen aan – en het werkt stressverlagend.

Proeven
De bedoeling van het evenement is om zoveel mogelijk kinderen en ouders te laten ‘proeven’ van een gevarieerd aanbod aan muziekinstrumenten. Een greep uit de instrumenten die op 29 maart te zien en te horen zijn: piano, marimba, viool, altviool, cello, contrabas, harp, gitaar, cello, klarinet, hobo, dwarsfluit, fagot,  blokfluit, trompet, trombone, hoorn, tuba, saxofoon, drums/percussie en accordeon.

Voor de kinderen is er ook een speurtocht en we zorgen voor soep en broodjes!

Lees het hele bericht »

Kiezen voor de vrijeschool

Geplaatst op 23 januari 2017

De Vereniging van vrijescholen heeft de afgelopen periode gewerkt aan een nieuwe website: www.kiezenvoordevrijeschool.nl. De website is bedoeld als vertrekpunt/kennismaking voor ouders en belangstellenden die meer willen weten over de vrijeschool. Het is een bundeling van bestaande en nieuwe informatie. Bezoekers vinden op de site onder meer films met ervaringen van oud-leerlingen en leerkrachten. Dat betreft ook een nieuw filmpje, waarin leerkrachten in beeld komen en meer laten zien van de vrijeschool in de praktijk. Verder staat een aantal basis uitgangspunten van de vrijeschool uitgelicht én wordt er aandacht gevraagd voor het ‘werken op de vrijeschool’.

Lees het hele bericht »

Widar heeft nog een aantal plekken vrij!

Geplaatst op 20 december 2016

Voor twee leeftijdsgroepen heeft Widar nog een aantal plekjes:

  • Voor kinderen geboren op of tussen 1-9-2012 en 31-8-2013  (kleuters)
  • In de eerste klas (groep 3)

Bij interesse kunt u contact opnemen met onze administratie op maandag, dinsdag en donderdag 015-21 30 330

Lees het hele bericht »

Vacature kleuterleerkracht (m/v)

Geplaatst op 16 november 2016

Widar

Vrijeschool Widar te Delft zoekt met ingang van 9 januari 2017 een leerkracht LA voor een van haar kleuterklassen. Het gaat om een langdurige vervangingsaanstelling van 3 dagen per week (deeltijdfactor nog te bepalen).

Wij zoeken iemand die:
– bij voorkeur een opleiding aan de vrijeschool pabo heeft gevolgd en al werkervaring heeft
opgedaan als kleuterleerkracht.
– wij staan ook open voor leerkrachten die aantoonbaar geïnteresseerd zijn in het
vrijeschoolonderwijs en zich hierin willen bekwamen.
– enthousiast is voor modern vrijeschool onderwijs
– een warme sfeer weet te scheppen in de groep als geheel én om kan gaan met verschillen
tussen leerlingen (differentiatie)
– stevig en tegelijkertijd liefdevol in haar werk staat en handelingsgericht kan werken.
– graag samenwerkt met zowel een directe collega als in groter teamverband
– goed kan communiceren met kinderen, collega’s en ouders

Wij bieden een enthousiast team, goede (op maat) begeleiding, een groeiende (vreedzame) school en betrokken ouders. Kijk voor een impressie op de facebook pagina van Vrijeschool Widar Delft of op www.vswidar.nl

Sluitingsdatum is vrijdag 25 november 2016.

Indien uw brief geselecteerd wordt, wordt u uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie. Indien dit positief wordt ervaren, is er een kennismaking met de school door een dag in de betreffende kleuterklas mee te lopen en (in overleg) een activiteit te verzorgen. Vervolgens is er nog een tweede gesprek met de sollicitatiecommissie. De sollicitatiecommissie bestaat uit twee kleuterleerkrachten en de schooldirecteur.

De eerste gespreksronde worden op 28 en 29 november 2016 gehouden. In deze week zal ook de verdere kennismaking plaatsvinden. Op 6 en 7 december 2016 vindt de tweede gespreksronde plaats.

Sollicitatiebrief en CV kunt u richten aan Demaret (directie@vswidar.nl).

 

Lees het hele bericht »

Bezoek van burgemeester Marja van Bijsterveldt

Geplaatst op 11 oktober 2016

img_1376-1

De dag van de duurzaamheid viel midden in de kinderboekenweek. Het was even puzzelen, maar de twee thema’s “plastic” én “opa’s en oma’s” hebben we in alle groepen kunnen combineren. We vergelijken deze week materialen uit grootmoeders tijd met materialen van nu. Hout, vlas en katoen versus héél veel plastic. op 10-10 (tien oktober) werden we vereerd met bezoek van onze nieuwe burgemeester (of is het burgerJUF..?) Marja van Bijsterveldt. Zij las voor uit het boek “De wereld van Plastic” aan groep 3,4 en 5. Een mooie start van de week!

Klik hier voor een filmpje van Melle en Martijn. Zij hebben een handige oplossing bedacht!

Lees het hele bericht »

Opa’s en oma’s en plastic… hoe combineer je dat?

Geplaatst op 7 oktober 2016

img_20161007_102612Maandag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, valt midden in de boekenweek. Het was even puzzelen, maar de twee thema’s “plastic” én “opa’s en oma’s” hebben we creatief gecombineerd. We vergelijken materialen uit grootmoeders tijd met materialen van nu. Hout, vlas en katoen versus heel veel plastic. Dit levert naast interessante gesprekken ook leuke plaatjes en filmpjes op! En bovenal een bezoekje van onze nieuwe burgemeester (of is het burgerJUF?) Marja van Bijsterveld. Zij komt op de dag van de duurzaamheid bij ons een verhaal voorlezen over plastic soep. De kinderen kijken er al naar uit!

Klik hier voor een filmpje van Melle en Martijn over plastic in zee

Lees het hele bericht »

Actuele vacatures

Geplaatst op 2 oktober 2016

We hebben een aantal (tijdelijke)vacatures op Widar en andere scholen binnen de samenwerkende vrijescholen Zuid-Holland (de SVZH). Via deze link lees je alle informatie.

Lees het hele bericht »

Wij gaan weer naar school!

Geplaatst op 24 augustus 2016

De kinderen, juffen en meesters hebben een goede start gemaakt. Ook achter de schermen wordt al weer hard gewerkt. Binnenkort verschijnen hier de data van onze informatie ochtenden. Hou onze website dus goed in de gaten, geïnteresseerden zijn weer van harte welkom!

vormtekening

Lees het hele bericht »

“Wij werken vanuit Antroposofische visie”

Vrijeschool Widar